close
Menu

Nieuwe compact tractoren

Nieuwe compact tractoren en ontwikkelingen van John Deere

John Deere heeft voor 2020 diverse updates aangekondigd voor het uitgebreide aanbod van compact tractoren. Het gaat om 13 modellen tussen de 25 de 66 pk. De grootste verandering komt voort uit de laatste Stage V emissie regels in Europa, welke ontwikkeld zijn om de uitstoot van fijnstof te beperken in alle motoren boven de 25 pk.

De John Deere compact tractoren van 25 pk en lager blijven dezelfde ,wat betekent dat de 1026R, de 2026R én de nieuwe 3025E reeds voldoen aan de gewenste waarden. Andere 2R en 3R modellen boven 25 pk krijgen een nieuwe 1.6 Yanmar drie-cilinder TNV dieselmotor. Hierdoor krijgen de tractoren extra koppel en daarmee meer kracht bij zwaardere ladingen.

 

Aan de John Deere 4-serie worden met de 4052M en 4052R twee nieuwe modellen toegevoegd. Deze modellen hebben een grotere 2,1 liter viercilinder motor met DPF, wat overeenkomt met de bestaande motoren op de 4066M en 4066R. Deze modellen blijven ongewijzigd, terwijl diverse modellen in de 2R en 3R serie nieuwe modelnummers zullen krijgen.

Bovenop de nieuwe motoren zullen de 3R en 4R serie worden voorzien van een nieuwe eThrottle functie, welke geïntegreerd is in de reeds bewezen eHydro transmissie. Deze functie is ontwikkeld voor lagere geluidsniveaus, extra comfort en brandstofefficiëntie. Met een simpele druk op de knop is de motorsnelheid gekoppeld aan de positie van het voetpedaal. Op deze manier worden zowel het motortoerental als de snelheid van de tractor verhoogd worden, wanneer het pedaal wordt ingedrukt.